torsdag den 27. marts 2014

Simac Pastamatic

Et lille epos om min elskede pastamaskine.
Anders Matthesen siger i et af sine shows noget om mennesker, der laver sin pasta selv. Og det er ikke flatterende!
Det er nemme point at score, for hvad er logikken i at bruge tid og penge på at fremstille noget der kan købes for mindre end 10 kr.?
Jeg er sikker på, at 'Anden' dybest set vil være enig med mig i, hvorfor man selv skal lave sin pasta - for det første er han jo buddhist, og for det andet er han meget optaget af japansk kultur - altså begge udtryk for det 'komplicerede enkle'.

Man skal lave sin pasta selv, fordi det helt enkelt smager meget bedre!
Men også fordi der er meget kærlighed i, selv at fremstille sin mad fra bunden.


Jeg købte for et par år siden min pastamaskine, som kan lave alle mulige slags pasta.
Opskriften et enkel:
100 gr. durummel og et æg pr. person - tilsat en knivspids salt.
Jeg hælder ingredienserne i maskinen og lader den ælte dejen. Efter ca. 10 minutter, og når jeg synes at dejen har den rette konsistens (mere mel skal sikkert tilsættes), så åbner jeg for 'bundkarret', og dejen bliver nu presset ud i den form, jeg har valgt matrice til.
Dejen tørres på stativ, en stoleryg el.lign. og koges i højest et par minutter i rigeligt saltet vand -ingen olie i vandet!
Den er nu klar til servering med hvad man nu har tænkt sig.
Buon appetito.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar