Endnu en ret, som vi tilfældigt rendte ind i Toscana. Vi holdt ind for at spise frokost i et lille trattoria på vej til Firenze. Det var et lille støvet og søvningt sted, og vi kunne i første omgang ikke finde noget personale. Efter ca. 5 minutter gik vi ud til bilen for at finde et andet sted, men pludselig kom værten løbende efter os og fik os gelejdet tilbage i restauranten.
Der var ikke så meget spændende på menukortet - og dog: Pappa al pommodore.
Jeg kunne jo nok regne ud, at der var tale om noget med tomat, så jeg gav det et forsøg. Og det fortrød jeg ikke. En utrolig velsmagende og aromatisk ret baseret på tomat, men med en lidt underlig konsistens.
Da vi kom hjem googlede jeg retten og fandt ud af, hvad det er der giver denne konsistens: brød.
Der er simpelthen tale om en tomat/brødsuppe! Det lyder simpelt og måske ikke særligt delikat, men for hundern det smager godt.
Ingredienser:
½ løg
2 fed hvidløg
Olie
2-3 dåser flåede tomater
½ l. grøntsags bouillon
En håndfuld frisk basilikum
Salt
Peber
1 squizz Chili (kun som smagsforstærker)
5--6 skiver daggammelt brød
Brødskiverne tørres i ovnen - ikke ristes, kun tørres.
Imens blancheres finthakket løg og hvidløg i olien.
Tomaterne tilsættes og findeles.
Brødet lægges i og det hele simrer i min. 20 min., mens
brødes findeles med en grydeske i tomatsaucen.
Bouillon tilsættes til retten har den rette konsistens (Nej, jeg laver endnu ikke selv min grøntsagsfond - jeg bruger terninger)
Smages til med salt, pepper og chili.
Simrer i 20 min.
Pyntes med basilikum og olie.
Læg evt. 3-4 kæmpe rejer på.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar