Fyldte Muslinger


Muscoli Ripieni
Denne helt fantsatiske ret rendte vi ind i ved et rent lykketræf.
På en kørselv-ferie til Italien sad vi en aften i restauranten sammen med nogle andre danskere, som anbefalede os at besøge Cinque Terra - det havde vi ligegodt aldrig hørt om, så vi lagde turen forbi på vejen hjem.
Cinque er helt fantastisk. 5 byer liggende ved kysten i bjergrigt terræn med kun en smal snoet bjergvej til.
Vi havnede i Monterosso al Mare og gik ind på en tilfældig lille hyggelig restaurant i en smal sidegade og her fik så retten. Hold da maule- det smagte godt.
Muslingerne:
1 kg. blåmuslinger
4 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 glas hvidvin
10 skiver daggammelt brød
100 g mortadella (pølse)
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. frisk oregano, hakket
Tomatsauce:
1 løg, finthakket
Frisk basilikum
Frisk oregano el. tørret, hvis ikke du har noget friskt
1 fed hvisløg
3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede tomater af god kvalitet

Varm olie op i en gryde og kom hvidløg i, lad dem simre i et øjeblik til de begynder at dufte, men de må IKKE tage farve. Hæld hvidvin og muslinger ved, lad det koge til muslingerne åbner sig. Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig. Tag halvdelen af muslingerne ud af skallerne og blend dem til en grov fars sammen med brød, mortadella, persille og oregano. Kom 1 spsk. fars og 1 hel musling i de pæneste skaller.

Sauce:
Sauter løget lidt i olien, til det bliver blødt, men det skal ikke tage farve. Tilsæt basilikum, oregano og hvidløg. Lad det simre i 5 minutter.
Tilsæt de hakkede, flåede tomater og lad det simre i ½ times tid. Smag til med salt og friskkværnet peber.  Kom muslingerne i saucen og lad det simre i 15 minutter. Server med lækkert brød til.
Hvis du har terracottaskåle svarende til en portion, så kan du istedet for at lade det simre på komfuret, komme tomasaucen i skålen, lægge muslingerne i og lade stå i ovnen i et kvarters tid ved 200 grader.

Læs mere om Cinque Terra her: http://www.italy.dk/turisme/liguria/cinque-terre-1002.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar